Wacht niet op het “juiste” moment want misschien ben je te laat!!

te_laat
Print Friendly

Wat heeft je ertoe aangezet om het Rechte Pad te volgen?

Wanneer je deze vraag aan jongeren stelt, zullen velen onder hen je antwoorden dat ofwel de gebeurtenis van een ongeluk ofwel een overlijden van iemand ofwel een vriend hen hebben aangezet tot inkeer te komen. Deze gebeurtenissen hebben hen flink wakkergeschud en aangezet tot het nemen van deze beslissing.

Het is inderdaad aanbevolen om je lessen te trekken uit de gebeurtenissen die ons of anderen overkomen, maar het is niet de bedoeling dat je op die gebeurtenissen wacht om je berouw te tonen. Het is een misvatting dat je berouw alleen te maken heeft met ongelukken.

Velen geven toe dat ze het bij het verkeerde eind hebben en dat het noodzakelijk is om hun fouten te corrigeren, maar ze stellen het moment van inkeer uit.

Dit zou wel eens een gevaarlijke uitkomst kunnen hebben. Weet dat het ongeluk dat jou moet overkomen zodat jij berouw toont, een dodelijke afloop kan hebben. Wacht je op de dood van een vriend of familielid? Het kan zijn dat jij diegene bent die zal sterven en dat de anderen naar aanleiding van jouw overlijden tot inkeer zullen komen. Je moet je leven niet op het spel zetten, anders zou je niet enkel de vruchten van het wereldse leven niet kunnen plukken maar ook niet die van het hiernamaals. Je leeft maar één keer, en je krijgt geen tweede kans.